[Femení] A LA FINAL! (22-5)



Les Tintoreres (Sabadell + Badalona + Mataró) van aconseguir diumenge el passi a la final de la Tercera Catalana de rugbi. Les de Rubén Montes es van imposar a les semifinals en un magnífic partit a les Carboneres de Terrassa per 22-5. Les Tintoreres s’enfrontaran a la final a Catalunya Central, principals favorites per endur-se el títol després de no haver perdut cap partit en tota la segona fase.

El partit, que es va disputar a les pistes d’atletisme Paco Àguila de Badalona, va estar controlat en tot moment per les locals. Tot i la superioritat, en tota la primera meitat només van poder assajar una vegada. Va ser Martina Cortada, que després d’una molt bona jugada conjunta plantava la pilota a la zona de marca carbonera. Els dos equips van tenir opcions d’anotar, però dues bones defenses va fer que el marcador al descans fos de només 5-0.

A la represa les Tintoreres van sortir molt més intenses i a la primera jugada van obtenir una marca no transformada que ampliava la distància al marcador, 10-0. Les Carboneres van intentar capgirar el marcador, però les locals no van permetre que trenquessin en cap moment la defensa tintorera. Abans de l’equador de la primera les de Rubén Montes havien aconseguit dues marques més, una d’elles transformada, que servien sentenciar pràcticament el partit, 22-0. A les acaballes del partit, les Carboneres es van bolcar a l’atac i van anotar una marca no transformada, però ja sense temps per remuntar el partit. 

L’entrenador sabadellenc, Rubén Montes, es mostrava orgullós per tenir el bitllet per la final i assegurava que “tot i que Catalunya Central siguin les favorites anem amb ganes de guanyar la final”. El tècnic admetia que “estem arribant una mica justes a final de temporada, veurem si podem recuperar alguna jugadora per la final”.

El camp de Vic serà la seu de la final de Tercera Catalana entre les amfitriones, Catalunya Central, i les Tintoreres. El partit es disputarà aquest mateix dissabte a les cinc de la tarda i, en cas de victòria, podria suposar el primer títol de la història del Sabadell Rugbi Club.