[Masculí] EL SABADELL RC ACONSEGUEIX L'ASCENS A LA DHC! (49-7)

Només set anys després de la seva creació, el sènior masculí del Sabadell Rugbi Club ha aconseguit l’esperat ascens a la tercera categoria del rugbi espanyol i es col·loca entre els millors equips de Catalunya. Els de Fran González necessitaven una victòria o un empat contra el Quebrantahuesos aragonès el dissabte a La Roureda i van aconseguir una victòria clara i còmode per 49-7 que els va permetre celebrar l’ascens davant la seva gent.

Els arlequinats, sabedors de la necessitat d’aconseguir un bon resultat per assolir l’objectiu, van sortir amb moltes ganes i empenta i en qüestió de sis minuts ja havien aconseguit dues marques. Primer de tot Beñat Amesoy i més tard el veterà Josu Quintana eren els encarregats de posar terra pel mig al marcador. Tot i l’arrencada, els de Sabadell els va costar seguir amb el ritme anotador i no va ser fins al límit del descans que, primer Jan Gómez amb un cop de càstig i després el capità Francesc Farràs amb una marca, van deixar el marcador a la mitja part 20-0.

Tot i l’avantatge, els de Sabadell tenien clar que no podien abaixar el ritme, ja que els aragonesos, ja classificats per la Divisió d’Honor Catalana, eren un equip dur els vuitanta minuts. Només arrencar la segona part els visitants van aconseguir un assaig després d’un maul molt ben conduït que posava els nervis al cos dels sabadellencs. Tot i això, els locals van seguir concentrats i van poder frenar l'empenta aragonesa. A partir del minut vint de la segona part els de Fran González van posar una marxa més i van aconseguir decantar l’enfrontament. Oriol Ferran plantava la pilota a la zona de marca rival després d'una bona cursa i Arnau Bachs amb un xut de drop eren els encarregats d'ampliar la distància, 30-7. Abans d'acabar el partit, amb els aragonesos pràcticament rendits els de Sabadell van aconseguir fins a tres marques més (Jan Gómez, Beñat Amestoy i Oriol Alcázar) que segellaven definitivament la victòria i l'ascens.

Amb el xiulet final La Roureda es va convertir en una festa on es va poder celebrar de valent l'ascens assolit, una fita impensable fa només set anys quan es creava el club a la ciutat.

L’entrenador sabadellenc, i principal artífex de la situació actual del Sabadell Rugbi Club, Fran González es mostrava exultant al final del partit i assegurava que “hem treballat molt per aconseguir l’ascens i ens ho mereixem”. El tècnic avisava, però, que “la Divisió d’Honor Catalana és una lliga molt complicada i haurem de lluitar i treballar molt bé si volem donar alguna sorpresa”.

Durant la setmana els de Sabadell coneixeran els seus enfrontaments a la Divisió d’Honor que es preveu que comenci el cap de setmana de l’11 i el 12 de desembre. Els rivals que es trobaran els arlequinats seran el Segon equip del FC Barcelona, els Cocodrils, el Rugbi Vilafranca, l’INEF Lleida, el Químics barceloní i els dos integrants del grup dels de Sabadell, els Senglars de Torroella i el Quebrantahuesos aragonès. A part, també falta decidir l’última plaça entre el CEU i el CRUC que els manca un partit aplaçat.