EL SABADELL RUGBY CLUB TAMBÉ MEREIX RESPECTE!


Aquest mes de maig el Sabadell Rugby Club ha celebrat el seu setè aniversari i en només set anys, l’entitat ha esdevingut un club de referència a l’esport sabadellenc. Sembla però, que per l’Ajuntament de Sabadell seguim sent un club residual, sense la mínima importància per la ciutat. Un cop més, i com ja s’ha convertit gairebé en una tradició anual, a través de les designacions dels horaris d’entrenament el consistori de Sabadell es condemna al nostre club a l’estancament i a la més que possible desaparició limitant així l’oferta esportiva de la ciutat.

Durant els set anys de vida del club, no hi ha hagut manera d’aconseguir una estabilitat d’horaris i instal·lacions que permetin que el club segueixi creixent. Actualment ens veiem obligats a entrenar a dos camps diferents cada setmana i a disputar els partits a un tercer camp. Això, comporta que s’hagi de doblar el material del club per poder-ne tenir disponibilitat els tres dies d’entrenament, un esforç econòmic que el Sabadell RC assumeix amb dificultats cada temporada. A part, i més important, els horaris que ens imposa l’Ajuntament de Sabadell fan molt difícil la conciliació personal i familiar i mantenir el ritme horari que la pandèmia ens ha obligat a assolir. No som un club professional, no cobrem ni per entrenar ni per jugar. Els horaris que el club ha tingut des de l’inici del toc de queda han demostrat que, no només són viables, sinó que han suposat un punt d’inflexió a l’hora de captar nous jugadors i jugadores que permeten amb les quotes mensuals (l’única font d’ingressos de l’entitat) la subsistència del club en aquests moments tan complicats.

El Sabadell RC ha estat sempre al corrent dels pagaments de les instal·lacions esportives, fins i tot abonant els mesos de confinament on el club no va fer-ne ús i també pagant des de fa més d’un any per serveis que no podem fer servir com els vestidors o les dutxes. Aquests últims mesos, també hem estat cedint la meitat del camp que ens pertocava (i que paguem) perquè poguessin entrenar equips del Centre d’Esports Sabadell, una entitat amb més de cent anys d’història i un pressupost que supera amb escreix el nostre. Com la majoria d’entitats, el Sabadell RC es troba en una situació d’ofec econòmic a causa de la pandèmia per la falta d’ingressos i no veiem que l’Ajuntament de Sabadell ens ajudi a trobar una solució amb tots aquests impediments que ens col·loca.

Des de l’entitat ens sentim cada any exclosos i amb la sensació que el no forma part de les prioritats d’aquest ajuntament. Amb aquests horaris que se’ns imposen cada any és impossible atraure nous jugadors i jugadores que donin opcions de futur a l’entitat.

Tot i això el Sabadell RC ha superat totes aquestes barreres institucionals i ha esdevingut un club referent al rugbi català. El sènior masculí és un fix a la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Catalana, la màxima categoria del rugbi a casa nostra i l’equip femení ha aconseguit trencar els tabús d’aquest esport i suma cada dia més jugadores. 

Esperem que l’Ajuntament de Sabadell prengui consciència de les necessitats de les entitats que fan gran aquesta ciutat i que ofereixen als sabadellencs i sabadellenques una alternativa d’esport i oci i sigui capaç de proposar uns horaris dignes i unes instal·lacions on el club pugui establir-se i sentir-les com “casa nostra”. Cal que el Govern de la ciutat valori si realment val la pena clavar l’estocada final a una entitat que, malgrat totes les dificultats plantejades, no ha deixat mai de lluitar per donar a la ciutat una oferta esportiva i formativa de qualitat... Ni ho deixarem de fer.