EL SABADELL RC GUANYA A POBLENOU IN EXTREMIS (17-21)

El sènior masculí dels sabadellencs es va imposar al filial de Poblenou 17-21 amb un assaig amb el temps ja complet.

Anna Pallarès

Els nois de Sabadell es presentaven el dissabte a la tarda a la Mar Bella amb la necessitat d’endur-se la victòria si volien mantenir la bona dinàmica de jocs i resultats i també la segona posició de la lliga. Els de Fran González van guanyar en un partit molt igualat i disputat que es va resoldre amb un assaig visitant al final del partit, 17-21. Els sabadellencs afronten l’última fase de la temporada amb bones sensacions i es veuran les cares contra els líders, el RC Mataró, la setmana vinent a La Roureda, en el que serà un partit fonamental de cara als playoffs.

Durant la primera part es va demostrar que el partit seria dels més igualats d’aquesta temporada, ja que els dos equips intentaven, sense massa encert, dominar el camp i imposar el seu estil de joc. Els de Sabadell van poder sotmetre al rival, però no ho van transformar en punts, cosa que els va estar a punt de passar factura al final del partit. Mentre que els de Sabadell intentaven anotar sense sort, els barcelonins defensaven amb encert i gaudien també d’alguna opció per avançar-se al marcador. Tan sols un cop de càstig col·locat entre pals per Josu Quintana trencava l’empat a zero inicial al descans, 0-3.

A la represa però, el partit va canviar totalment. Els locals van sortir amb empenta i van aconseguir un assaig transformat només començar la segona part. Més tard, dos cops de càstig a favor dels vallesans els tornava a posar per davant al marcador, 7-9. A partir d’aquell moment, va començar una bogeria de partit amb canvis constants de dominadors. Primer van ser els locals, que quan faltaven deu minuts per acabar el partit anotaven un assaig després de l’únic error defensiu dels sabadellencs, 14-9. Dos minuts més tard de la marca barcelonina, el capità sabadellenc Joel Boliart aconseguia trencar la línia i assajar, Quintana va xutar la transformació al pal i va deixar el partit empatat, 14-14. A les acaballes del partit, quan només restaven cinc minuts pel xiulet final, els locals assaborien la victòria amb un cop de càstig transformat. Amb el temps ja finalitzat, els sabadellencs tenien un cop de càstig a favor amb el qual, si el xutaven a pals podien empatar, però van decidir jugar-s’ho tot a una última melé i els hi va sortir d’allò més bé. Joel Boliart, un altre cop, després de dues fases va trencar la línia defensiva i plantava la pilota més enllà de la línia de marca rival. Tot seguit, l’àrbitre assenyalava el final del partit i amb ell l’esclat d’alegria dels sabadellencs.

Fran González, entrenador dels sabadellencs, es mostrava feliç al final del partit i instava als seus jugadors a treballar el que resta de temporada per poder aconseguir els objectius que s’han fixat. El tècnic afegia que “guanyar d’aquesta manera et dóna un punt d’eufòria que et pot ajudar en els moments difícils”.

La pròxima jornada serà clau per la classificació final de la lliga. El dissabte a les 19h es trobaran a La Roureda els líders de la classificació, el RC Mataró, contra els sabadellencs, que són segons. Passi el que passi els mataronins mantindran el lideratge després del partit, ja que ara mateix els separen set punts, però els de Fran González volen apropar-se el més possible a la primera posició. A part, els de Sabadell necessiten una victòria més per assegurar-se matemàticament la participació en les semifinals de la Primera Divisió Catalana de Rugbi.