EL MATARÓ NO POT PASSAR PER SOBRE EL SABADELL (27-26)

Amb la victòria els arlequinats ja estan classificats matemàticament per la fase final de la lliga quan encara falten dos partits.

Marc Moliné. Arxiu

Dissabte a la tarda jugaven a La Roureda els dos primers classificats de la Primera Divisió Catalana de Rugbi. El sènior masculí del Sabadell RC s’enfrontava al  RC Mataró, que arribava al matx com a líder imbatut de la categoria. El partit va estar a l’altura de les expectatives i es va decidir per un sol punt. Gràcies a la victòria, el Sabadell es posa a només 4 punts de la primera posició de la lliga, es classifica matemàticament per les semifinals i iguala la seva millor classificació històrica de l’any 2018, on van caure a les semifinals contra els Spartans de Granollers.

Fent una mirada a la classificació abans del partit, quedava clar que l’enfrontament es decidiria pels petits detalls, i així va ser. Tot i que només començar el partit, al minut tres, Oriol Alcázar finalitzava amb assaig una molt bona jugada de la davantera arlequinada i Josu Quintana, abans d’arribar als quinze minuts de joc, anotava un cop de càstig que posava els sabadellencs a deu punts de distància, el partit no va ser per res fàcil. Els mataronins van reaccionar i van aprofitar un error de comunicació dels arlequinats per recuperar la pilota i anotar un assaig transformat. Dos cops de càstig col·locats entre pals per cada equip deixava el marcador al descans 16-13 favorable als locals.

Només començar la segona meitat, els mataronins empataven el partit una altra vegada amb un cop de càstig. Poc després, Oriol Ferran anotava una marca pels sabadellencs en trencar la defensa mataronina, l’assaig no es va transformar i deixava el marcador 21-16. Quan es portaven disputats quinze minuts de joc, Joel Boliart, que va agafar el relleu com a xutador a Josu Quintana, va anotar un cop de càstig que ampliava altre cop el marcador pels sabadellencs, 24-16. Per seguir amb la dinàmica boja del partit, els visitants van anotar un assaig transformat que tornava a comprimir el resultat. Quan només faltaven cinc minuts per finalitzar l’enfrontament, el marcador era de 27-26 després que els dos equips anotessin un cop de càstig. Els de Sabadell van demostrar que són la defensa amb menys punts rebuts de la lliga i van aguantar el resultat fins al xiulet final.

Fran González, entrenador del Sabadell RC, posava valor a la victòria al final del partit i assegurava que el fet d’estar ja classificats per les semifinals els pot donar “tranquil·litat a l’hora de preparar els dos últims partits”. Respecte al partit, el tècnic declarava que “hem d’aprendre a mantenir el nivell de concentració el màxim de temps possible i reduir els errors”.

El Sabadell RC, tot i la victòria, no ha pogut avançar als mataronins a la primera posició de la lliga, però si que han reduït la diferència. A falta de només dos partits, quatre punts separen els del Vallès amb els del Maresme. Els Sabadellencs es trobaran a la pròxima jornada al Begues RC, que és quart a la classificació i encara ha de certificar el passi a les semifinals, mentre que el RC Mataró s’enfrontarà al Manresa, cinquè classificat de la lliga, per tant, les posicions capdavanteres poden canviar totalment.