PRIMERA DERROTA DE FEM VALLÈS A LA 2a FASE (19-10)

La derrota contra FEM Rugby suposa la pèrdua de la primera plaça de la classificació, però mantenen la segona posició que dóna dret a jugar la final de la lliga.

Francesc Pastor

El passat diumenge, a Cornellà, s’enfrontaven les FEM Vallès contra les FEM Rugbi. Les primeres són la unió d’equips sèniors de Sabadell i Granollers, mentre que les segones la fusió dels equips de Cornellà, Martorell, Anoia i Coques de Barcelona. A la primera volta, les de Sabadell i Granollers es va endur la victòria per 7-0, pel que es preveia un partit molt igualat. Les locals, les FEM Rugby, van guanyar per 19-10 fent que les de Rubén Montes no guanyessin la bonificació defensiva i desmarcar-se a la classificació. Les FEM Vallès jugaran el pròxim dissabte contra Carboneres de Terrassa on intentaran tornar al camí de la victòria.

Al començament del partit, les de Rubén Montes van sortir amb ganes d’imposar el seu estil de joc, i ho van aconseguir. Deisy Von Brand aconseguia la primera marca del partit quan només s’havien disputat tretze minuts de partit i posava a les visitants per davant. A mesura que va anar passant el partit, les locals van anar imposant el ritme del partit, més físic que el de Sabadell i Granollers. De seguida van poder anotar i posar-se per davant amb una marca transformada als vint minuts de matx, 7-5. Amb aquest resultat, i algunes opcions per part dels dos equips es va arribar al descans.

La segona meitat va transcórrer igual que els últims minuts de la primera part. Moltes ocasions per part dels dos equips però que en cap moment es van poder materialitzar. Les locals, més fortes i treballades en les fases estàtiques, van poder aconseguir dos assajos gairebé consecutius quan només faltaven deu minuts pel xiulet final. Les FEM Rugby ampliaven doncs l’avantatge, 19-5, i feien molt difícil la remuntada visitant. Al límit del final, Paula Domingo, aconseguia una marca que les apropava al marcador, i que en cas d’haver estat transformada, hagués donat una bonificació defensiva molt important per la classificació final. El xut però no va entrar per poc i el resultat es va quedar en 19-10.

Al final del partit, Rubén Montes, lamentava haver deixat una oportunitat de “deixar encarrilada la primera posició de la lliga”, però assegurava que el treball de les noies és l’adequat i que “s’ha de seguir treballant per assolir els objectius que ens vam proposar a principi de temporada”. Per últim, Montes garantia que “amb la derrota podem treballar millor en què hem fallat de cara a la més que possible final”.

A la pròxima jornada, les de Sabadell i Granollers s’enfrontaran a les Carboneres de Terrassa a La Roureda a les 17h. Les egarenques van gaudir aquest passat cap de setmana d’una jornada de descans i són terceres a nou punts de les FEM Vallès. Recordem que les primeres dues classificades de la lliga disputaran la final el cap de setmana del 21 i 22 de març, amb seu encara per determinar.