VICTÒRIA CLARA DEL MASCULÍ I LIDERAT (78-0)

Els vallesans van anotar fins a dotze marques i van aconseguir així la victòria més amplia de la història del Sabadell, 78-0.

Anna Pallarès

Aquest passat dissabte, el sènior masculí del Sabadell Rugby Club rebia a La Roureda el filial del BUC. Els vallesans necessitaven mantenir la dinàmica positiva de joc i resultats per no despenjar-se de les posicions capdavanteres de la classificació. Els de Sabadell ho van superar amb escreix, ja que es van endur el partit per 78-0 i gràcies a això mantenen el lideratge, ara en solitari després que els seus perseguidors directes, el RC Mataró, guanyés sense la bonificació ofensiva contra el Begues.

Els Sabadellencs van sortir al camp amb ganes d’imposar el seu estil de joc i intentar dominar al màxim un partit on sabien que havien de mantenir la concentració durant els vuitanta minuts si en volien sortir victoriosos. Quan només s’havien disputat cinc minuts de partit, Oriol Ferran plantava la pilota més enllà de la línia de marca i obria el marcador. A partir d’aquell moment els locals van poder jugar molt més relaxats i gràcies a això, van aconseguir fins a tres marques més abans d’arribar al descans. Va ser Josu Quintana l’encarregat de finalitzar en assaig tres jugades col·lectives. El mateix Josu va ser l’encarregat de transformar dos d’aquests tres assajos i deixava pràcticament sentenciat el partit al descans, 26-0.

A la segona meitat, tot i dominar clarament el partit, els de Fran González no van baixar el ritme i van seguir amb el mateix sistema de joc plantejat des de l’inici. Gràcies a això els de Sabadell van anotar durant els segons quaranta minuts fins a vuit marques. Les dues primeres van ser de Sergio Ruiz-Herrera i Nacho Miralles quan encara no s’havien jugat deu minuts des de la represa. Poc després un jugador barceloní va ser expulsat per doble targeta groga i va permetre als locals trobar encara amb més facilitats els espais per anotar. Renç Alibeseoglu, Josu Quintana, Francesc Farràs, Marc Pallarès i Rich Antczak en dues ocasions van ser els autors dels assajos.

Fran González, tècnic del Sabadell, no amagava al final del partit la seva felicitat i assegurava que “quan guanyes d’aquesta manera no hi ha res a retreure als teus jugadors”. L’entrenador afegia que “el fet de seguir el sistema de joc fins al final ens ha ajudat a mantenir la concentració i cometre molt pocs errors”.

Amb la bonificació ofensiva, els de Sabadell es col·loquen com a líders en solitari de la Primera Divisió Catalana. El RC Mataró, amb el que estaven empatats a punts abans d’aquesta jornada, va guanyar contra el Begues però no va assolir la bonificació ofensiva. La pròxima setmana, els sabadellencs gaudiran d’una jornada de descans i no serà fins el dissabte 1 de febrer que tornaran a la competició. Serà a La Roureda contra el Manresa, que es troba a la part inferior de la classificació tot i tenir dues victòries i dos empats. Els del Bages van rebre una sanció de cinc punts per no presentar-se a un partit per falta d’efectius.