LES FEM VALLÈS GUANYEN EL DERBI I LA PRIMERA POSICIÓ (10-25)

Les noies de Sabadell i Granollers van dominar el partit contra les Carboneres de Terrassa des de l’inici i la diferència al marcador podria haver sigut molt més àmplia.

Francesc Pastor

Diumenge al matí es va disputar a la zona esportiva Can Jofresa el derbi entre les noies del FEM Vallès (unió d’equips de Sabadell i Granollers) i les Carboneres de Terrassa. L’últim precedent va ser el partit que els dos conjunts van disputar al mes de desembre, igual que aquell dia, les de Rubén Montes es van endur la victòria. Les visitants es van guanyar per 10-25 i van tenir opcions d’ampliar molt més el marcador, però errors als metres finals no ho van permetre. Gràcies a la victòria i a la bonificació ofensiva aconseguida, les FEM Vallès se situen al capdavant de la classificació.

El partit no podia començar de la millor manera per les arlequinades, que quan només s’havien disputat tres minuts al marcador anotaven la primera marca. Va ser la capitana Montse Martín l’encarregada de plantar la pilota a la zona d’assaig egarenca després d’una bona jugada conjunta on van aconseguir trencar la defensa local. Abans d’arribar a l’equador de la primera meitat, Marina Sogas anotava una marca més per les sabadellenques i ampliava la distància, 0-10. Poc després però, les locals reaccionaven i aconseguien un assaig que les acostava al marcador. Just abans d’arribar al descans, Luisa González conquistava la zona de marca egarenca i posava terra pel mig al marcador a favor de les de Sabadell, 5-15.

A la segona part el guió del partit va seguir igual que la primera meitat, amb les noies del FEM Vallès portant la batuta del ritme del partit i les egarenques intentant retallar distàncies sense massa encert. Deisy Von Brand assajava per les visitants quan només s’havien disputat nou minuts des de la represa, 5-20. Durant bona part de la segona meitat, les de Sabadell van disposar d’opcions per anotar més vegades, però la defensa local ho va evitar. A la recta final del partit, un assaig de Laura Pérez deixava decidit totalment el partit, encara que les locals van anotar una marca més just abans del xiulet final, 10-25.

Rubén Montes, que és l’entrenador de les FEM Vallès, confessava al final del partit que estava molt content de com havia evolucionat el partit i assenyalava com a punt diferencial la “concentració tant en atac com en defensa”. El tècnic Sabadellenc assegurava però que “no ens podem quedar aquí, hem de seguir treballant, ja que ens queden moltes coses per millorar”.

Les noies es van endur, a part dels quatre punts de la victòria, la bonificació ofensiva al guanyar de més de tres marques de diferència, d’aquesta manera assoleixen la primera plaça de la classificació. La pròxima setmana les noies gaudiran d’una setmana de descans i no serà fins l’1 de febrer que tornaran a jugar, serà a La Roureda contra Catalunya Central.