EL MASCULÍ INICIA EL 2020 AMB VICTÒRIA CONTRA EL BADALONA (10-28)

Gràcies a la bonificació ofensiva aconseguida, els sabadellencs es mantenen al capdavant de la classificació empatats a punts amb el RC Mataró.

Arxiu
Sabadell i Badalona es van veure les cares el passat diumenge al matí en territori badaloní per disputar el primer partit de l’any 2020 de la Primera Divisió Catalana de Rugbi. Els dos equips són, a priori, dos dels favorits per arribar a la fase final del campionat. Vam ser els de Sabadell els que es van endur la victòria després de mantenir un nivell molt bo i a més van ser capaços d’aconseguir la bonificació ofensiva que s’adjudica a l’equip que guanya per més de tres marques. Amb els cinc punts, els vallesans Es troben al capdavant de la classificació després de no conèixer encara la derrota en aquesta segona fase de la lliga.

Des del primer moment el Sabadell Rugby Club, que actuava com a visitant, va sortir amb moltes ganes d’ encarrilar el partit i va tenir un parell d’opcions clares per agafar distància al marcador, però la falta d’encert als metres finals ho va evitar. Quan es portaven quinze minuts disputats, els de Sabadell van anotar a través de Joel Boliart, que plantava la pilota després d’una bona combinació de tot l’equip. Josu Quintana es va encarregar de transformar l’assaig i d’aquesta manera avançar-se al marcador. Just al límit del final de la primera meitat, Javi De La Torre aconseguia la segona marca visitant, que amb la transformació posterior col·locava un clar 0-14 al descans, que podria haver sigut bastant més ampli si els sabadellencs haguessin tingut més clarividència als metres finals.

A la segona part els badalonins van sortir amb ganes de remuntar el partit i gairebé aconsegueixen capgirar el marcador. Quan només s’havien disputat dos minuts des de la represa, els locals van assajar i anotar la transformació posterior i poc després van aconseguir col·locar entre pals un cop de càstig que els ajudava a retallar distàncies fins el 10-14. Els sabadellencs però van poder reaccionar a temps i van aconseguir assajar quan Nacho Miralles conqueria la zona d’assaig rival. Amb aquesta marca, els de Fran González van recuperar el control del partit i van poder administrar la renda aconseguida. Quan faltaven deu minuts pel xiulet final, un altre cop Joel Boliart assajava per tancar definitivament el partit amb el marcador 10-28 i assegurava la bonificació ofensiva pels arlequinats.

El tècnic del Sabadell RC, Fran González, assegurava que es tractava d’un partit “molt complicat”, ja que “és molt difícil mantenir el nivell després d’una aturada de tres setmanes”. L’entrenador vallesà es mostrava orgullós però d’haver aconseguit la victòria en un camp tan complicat com el Badaloní i també per la bonificació ofensiva assenyalant que “al final, aquests punts et poden fer entrar als playoff o deixar-te’n fora”.

Amb la victòria i la bonificació ofensiva, els sabadellencs es mantenen empatats a punts al capdavant de la classificació amb el RC Mataró, l’altre equip de la competició que encara no coneix la derrota en aquesta segona fase. El pròxim partit dels arlequinats serà el pròxim dissabte dia 18 de gener a La Roureda contra el filial del BUC que és novè amb una victòria i dues derrotes.