VICTÒRIA AL DERBI I LIDERAT DEL SABADELL RC (24-14)

Amb la victòria, els de Fran González es situen líders empatats a punts amb el RC Mataró abans de l’aturada nadalenca.

Els de Sabadell van realitzar un magnífic partit i es van endur la victòria. Fotografia: Edu Rois (Arxiu)

Els dos equips arribaven al partit empatats a la classificació amb una victòria i cap derrota, aquest fet donava encara més importància al derbi vallesà. El Sabadell, que jugava com a local, va sortir més endollat que el rival, i va poder controlar el partit des del primer moment. La victòria envia als de Sabadell al capdavant de la classificació just abans de les vacances de Nadal.

Els nois de Sabadell van sortir a jugar molt concentrats des del xiulet inicial i amb ganes de poder marcar el ritme del partit i imposar el seu estil de joc. D’aquesta manera, quan només s’havien jugat deu minuts de partit, els arlequinats anotaven la primera marca transformada. Oriol Ferran plantava la pilota més enllà de la línia de marca després d’una bona jugada col·lectiva. Deu minuts més tard, Josu Quintana col·locava entre pals un cop de càstig i ampliava la distància al marcador, 10-0. Als pocs minuts però, reaccionaven els egarencs amb un assaig transformat que retallava distàncies. Abans del descans Adam Kerkour finalitzava amb marca una bona jugada individual que Josu Quintana s’encarregava de transformar per deixar el marcador 17-7 a la mitja part.

A la represa, els sabadellencs van seguir amb el ritme de la primera part però sabedors de la necessitat de controlar el partit. Quan s’havien disputat vint minuts, Adam Kerkour tornava a anotar un assaig que deixava el partit pràcticament sentenciat. Abans d’acabar el partit, els visitants van anotar una marca més que els apropava al marcador, però ja sense temps. Els de Sabadell que van mantenir un nivell defensiu molt bo durant tot el partit, no van deixar escapar la distància aconseguida i es van emportar el tercer derbi masculí consecutiu.

Fran González, entrenador del Sabadell RC felicitava els seus jugadors després de la victòria i mostrava la importància de marxar de vacances com líders. Tot i així, assegurava que “no podem confiar-nos i baixar el ritme, perquè encara no hem aconseguit res”.

El Sabadell Rugbi Club comparteix liderat de la Primera Divisió Catalana amb el RC Mataró, ja que són els dos únics equips que han guanyat els dos partits disputats. El pròxim rival dels sabadellencs serà el Badalona, que aquest passat cap de setmana va guanyar de manera clara contra el filial del BUC i es troben tercers, just per sota dels arlequinats. El partit es disputarà el diumenge 12 de gener a terres badalonines.