DEBUT AMB VICTÒRIA A LA 1a CATALANA MASCULINA (17-21)

Els arlequinats van guanyar per 17-21 al camp del Castelldefels a l’estrena de l’equip a la Primera Divisió Catalana de rugbi.

El SRC va remuntar un resultat advers amb una segona part molt més seriosa que la primera.
Fotografia: Marc Moliné (Arxiu)

El passat dissabte es va disputar la primera jornada de la Primera Divisió Catalana de Rugbi, on el sènior del Sabadell Rugbi Club jugarà durant aquesta segona fase de al lliga. Els de Fran González van imposar-se a casa del Castelldefels per un ajustat 17-21 en un partit que no es va decidir fins la segona part. Els de vallesans son cinquens després de la victòria però empatat a punts amb quatre equips més.

Pels dos equips, el debut de dissabte, era un enfrontament molt important, sobretot per posar una vara per mesurar les opcions reals a la lliga. Els dos equips van començar molt forts i van intentar imposar el seu estil de joc. Durant els primers minuts de joc només un cop de càstig per cada equip feia variar el marcador, 3-3, però en la única arribada amb perill dels locals va arribar la primera marca que no era transformada. Pocs minuts més tard els del Baix Llobregat ampliaven l’avantatge amb un altra cop de càstig col·locat entre pals, 11-3. Abans del descans i amb els visitants intentant retallar distàncies, els dos equips tornaven a aconseguir un transformar un cop de càstig i deixar el marcador 14-6 pel Castelldefels.

A la segona part els de Sabadell van sortir amb una marxa més, sabedors de la necessitat d’emportar-se els quatre punts d’un camp molt complicat. Els de Fran González van aprofitar el seu joc de davantera, molt superior al del rival, per crear les millors ocasions del partit. D’aquesta manera, després d’una melé, Francesc Farràs anotava la marca que posava als sabadellencs a només un punt al marcador. En només cinc minuts hi va haver un intercanvi de cops de càstig pels dos equips que feia que el resultat fos de 17-16 quan faltaven vint minuts de partit. Un altre cop Francesc Farràs i un altre cop després d’una melé aconseguia l’assaig que posava els de Sabadell per davant, 17-21. Els visitants van saber jugar amb aquest avantatge durant més de quinze minuts i van poder-se emportar la victòria davant d’un rival molt lluitador.

El tècnic Fran González reconeixia al final del partit que “no hem sabut fer el nostre millor joc i haurem de millorar molt si volem ser dels equips de dalt a la classificació”. L’entrenador admetia però que “també és important tirar d’ofici per guanyar partit com aquests” i finalitzava dient que “pocs equips guanyaran aquí”.

El Sabadell RC dirà adeu al 2019 aquest pròxim cap de setmana (dissabte 21 a les 17.30) al derbi contra els Carboners de Terrassa a La Roureda. Els egarencs estan empatats a la classificació amb els sabadellencs després de guanyar en el seu debut contra Badalona.