EL SABADELL RC MASCULÍ GUANYA AL MANRESA (20-15) I ES JUGA L'ASCENS A DHC EN L'ÚLTIMA JORNADA DE LA FASE

Els resultats dels rivals fan que els de Fran Gonzalez depenguin d’ells mateixos per aconseguir l’ascens.

Tot i derrotar al Manresa per 20-15, el SRC no ha aconseguit la classificaciñó matemàtica a DHC

El sènior masculí del Sabadell RC tenia l’oportunitat aquest passat cap de setmana d’aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor Catalana. Els de Fran González necessitaven una victòria amb bonificació ofensiva per assegurar-se pujar de categoria. Tot i la victòria en un partit molt igualat, 20-15, els nois no van poder aconseguir la bonificació ofensiva i s’hauran de jugar l’ascens al pròxim partit al camp dels Químics de Barcelona.

Que era un partit decisiu es va notar des del començament, ja que els dos equips es jugaven l’ascens i no volien deixar escapar l’oportunitat. Ambdós conjunts van mantenir el ritme de partit però sense arriscar massa. Van ser els del Bages els que es van avançar amb un cop de càstig transformat, que Josu Quintana va contrarestar als pocs minuts. Després d’una primera part molt igualada, i quan tothom esperava ja el xiulet de l’àrbitre, els locals van aconseguir una marca molt bonica que va finalitzar Renç Alibeseoglu després d’un xut mil·limètric de Martí Rufí, que deixava el marcador 10-3 al descans amb tot per decidir a la segona part.

Els nois de Fran González no van sortir al cent per cent a la segona part i ho van pagar car, amb un assaig rival que van transformar i deixaven el marcador en empat. Els de Sabadell però es van saber reposar del cop i van aconseguir una marca després d’encadenar moltes fases d’atac, Oriol Ferran era l’encarregat de plantar la pilota més enllà de la línia de marca, 15-10. Els manresans però van ser capaços d’igualar altre cop el marcador quan faltaven vint minuts pel final del partit. A les acaballes del matx, Francesc Farràs va anotar una marca més pel Sabadell RC que ampliava una distància que els locals ja no deixarien escapar, 20-15. Al final del partit els vallesans celebraven la victòria sabent que no els servia per certificar l’ascens.

L’entrenador del Sabadell RC, Fran González, assegurava al final del partit que s’haurà de treballar molt per poder aconseguir l’ascens i comentava que “és una llàstima que després d’aquesta primera fase que hem fet ens ho hàgim de jugar a cara o creu”, però afegia que “és un reflex de com està la lliga que sis dels vuit equips podem pujar o quedar-nos fora a l’última jornada”.

El Sabadell RC es jugarà l’ascens a la màxima categoria del rugbi català el pròxim dissabte dia 23 de novembre a les 17.50h a La Teixonera contra els Químics de Barcelona. Amb una victòria els de Sabadell estarien matemàticament classificats i amb una derrota amb bonificació defensiva hauria d’esperar als resultats dels altres partits. Si els vallesans no sumessin cap punt, perdrien tota possibilitat d’ascens i disputarien la segona fase a la Primera Divisió Catalana.