EL SABADELL RC CAU CONTRA EL QUÍMIC I NO ASSOLEIX L'ASCENS A DHC (27-0)


Els de Fran González es queden a un sol punt d’assolir l’ascens a Divisió d’Honor Catalana.

El primer partit a Primera Divisió Catalana serà contra el CRUC, amb el que ja han coincidit els darrers anys.

Aquest passat dissabte es va disputar a La Teixonera de Barcelona el partit que decidia un dels quatre equips que ascendia a Divisió d’Honor Catalana, el matx enfrontava als Químics i al Sabadell RC, l’equip que sortís vencedor aconseguir plaça directa a la màxima categoria del rugbi català. Els locals, un equip amb molta més experiència que els arlequinats, van guanyar clarament i van poder celebrar sobre el camp l’ascens mentre que els sabadellencs lamentaven l’oportunitat perduda i s’hauran de conformar amb la Primera Divisió Catalana.

Des d’un bon començament, els barcelonins van demostrar que els visitants haurien de treballar molt i molt bé per emportar-se el partit. Tot i que els Sabadell controlava la majoria de les fases estàtiques, els Químics eren superiors en espais oberts i sòlids en defensa. Quan es portaven disputats quinze minuts de joc, i en dues jugades pràcticament consecutives, els locals van aconseguir dues marques que posaven dotze punts de diferència al marcador. La resta de la primera meitat es va jugar al camp dels barcelonins, però els jugadors vallesans no van aconseguir els punts que retallessin la distància. A la mitja part el resultat era de 12-0 i deixava encara opcions de remuntada pels sabadellencs.

A la segona meitat, els barcelonins no van donar opcions als visitants i van seguir amb el mateix nivell defensiu, anul·lant totes les possibles situacions d’atac rival. Quan havien passat quinze minuts des de la represa els Químics aconseguien una altra marca que augmentava la distància al marcador i enfonsava als visitants que veien cada cop més lluny les opcions d’ascens. Tot i l’avantatge local, els sabadellencs van seguir lluitant per acostar-se al marcador, però l’equip de La Teixonera va frenar molt bé totes les envestides visitants. Als últims minuts, i amb el partit ja sentenciat, els locals anotaven dues marques més que ampliaven un resultat que no feia justícia al que s’havia vist sobre el terreny de joc, 27-0.

Al final del partit, decebut, el tècnic sabadellenc Fran González lamentava les oportunitats perdudes per assolir l’ascens i sobretot el fet d’haver-ho tingut a tocar. L’entrenador però, creia que “hem fet una primera fase molt bona i no hem pogut davant d’equips superiors i amb més experiència competitiva”. El tècnic instava ara als seus jugadors “a treballar de valent per fer un bon paper a la Primera Divisió Catalana”.

Acabada la primera fase, el Sabadell RC no tornarà a la competició fins el pròxim dissabte 14 de desembre, que s’enfrontarà a domicili al Castelldefels RUC per donar inici a la Primera Catalana. El debut com a locals serà el 21 de desembre, on els sabadellencs s’enfrontaran un altre cop als Carboners de Terrassa en el que serà el tercer derbi masculí de l’any 2019. La millor classificació dels de Sabadell en aquesta Primera Divisió Catalana va ser l’any 2017, quan van arribar a les semifinals i van caure contra els Spartans de Granollers.