VICTÒRIA DEL SABADELL RC AL DERBI CONTRA CARBONERS DE TERRASSA (24-38)

Els de Fran González escalen fins a la segona posició abans de rebre el Sant Cugat B dissabte a La Roureda.

El sènior masculí s'imposa als egarencs per primer cop com a visitant en un partit dominat de principi a fi.
Fotografia: Edu Rois

Diumenge es va poder viure a la Zona Esportiva Can Jofresa de Terrassa una jornada històrica pel rugbi de la ciutat. Per primer cop, un equip de Sabadell s’imposava a domicili als egarencs, cosa que va aconseguir el sènior masculí per un ampli resultat que no reflexa del tot la superioritat visitant, 24-38.

Els de Sabadell van començar el partit molt concentrats i van demostrar des d’un bon inici que volien lluitar per la victòria des del xiulet inicial. Abans dels primers quinze minuts de joc, els de Fran González ja guanyaven 0-6 gràcies a dos cops de càstig que Josu Quintana es va encarregar de transformar. En només cinc minuts però, els Carboners van aconseguir capgirar el marcador amb un cop de càstig i un assaig transformat que posava 10-6 al marcador a l’equador de la primera part. Tot i anar per darrere al marcador, els arlequinats van seguir amb el pla inicial de joc. Molt superiors en les fases estàtiques durant tot el partit, el Sabadell aconseguia al minut 35 una marca de càstig i només cinc minuts més tard una marca de Romain Lachazatte a la sortida d’una melé. Abans d’acabar la primera part un jugador dels Carboners va veure una targeta vermella directa després d’agredir a un jugador visitant, cosa que va afavorir a augmentar la superioritat visitant.

A la segona part, els jugadors del Sabadell van sortir amb ganes d’augmentar la diferència al marcador i que d’aquesta manera no s’escapessin els punts. En menys de vint minuts, gràcies a un cop de càstig transformat per Josu Quintana, un magnífic xut de drop de Martí Rufí i un assaig transformat va fer que s’ampliés la diferència fins al 10-33. Els locals però van reaccionar i van aprofitar un dels pocs errors del Sabadell per retallar diferències al marcador amb un assaig i quan només faltaven cinc minuts pel final del partit, Oriol Ferran aconseguia un assaig que feia impossible la reacció egarenca, 17-38. Els Carboners van tenir temps d’aconseguir encara una marca més amb el temps ja complet i deixar el marcador final en 24-38.

L’entrenador del Sabadell RC, Fran González, es mostrava feliç al finalitzar el partit, i remarcava la importància de la victòria “la setmana passada ho vam tenir a tocar, i necessitàvem la victòria per demostrar-nos que la feina que estem fent val la pena”. El tècnic  intentava rebaixar l’eufòria de l’equip i assegurava que “si ens ho creiem massa i deixem de treballar, ho passarem molt malament el que queda de lliga”.

El sènior masculí del Sabadell RC buscarà mantenir la bona dinàmica de cara al pròxim cap de setmana contra el filial del Sant Cugat B, el dissabte 12 a les 17h a La Roureda. Amb la victòria contra els Carboners, junts amb la bonificació defensiva de la primera jornada, els de Sabadell són segons a la classificació i es poden permetre somiar amb l’ascens a Divisió d’Honor Catalana.