VICTÒRIA DE PRESTIGI DEL SABADELL RC CONTRA EL SANT CUGAT B (26-23)

Els arlequinats guanyen per 26-23 amb un cop de càstig transformat amb el temps ja finalitzat.

El SRC comparteix liderat amb el Cocodrils Rugby, que tenen un partit menys. Fotografia: Elena Torrero

Després de derrotar la setmana passada als Carboners de Terrassa, el sènior masculí del Sabadell RC rebia la visita del filial del Club de Rugbi Sant Cugat, un dels equips més dur de la fase d’ascens a Divisió d’Honor Catalana. Tot i ser un partit molt complicat, els de Sabadell van realitzar un dels millors partits de la seva curta història i va aconseguir la victòria per 26-23. Amb els quatre punts, els de Fran González empaten a la primera plaça de la classificació amb els Cocodrils Rugbi, que tenen però un partit menys.

El partit va estar igualat durant els vuitanta minuts i els detalls van ser els que van decidir l’enfrontament. Durant els primers minuts, només un cop de càstig transformat per cada equip van poder moure el marcador, fins que al minut vint, Alejandro Almansa va aconseguir la marca després d’una meravellosa jugada de tot l’equip. Els santcugatencs però van reaccionar a la marca, i en van aconseguir una als cinc minuts. Abans d’arribar al descans, els dos equips van col·locar entre pals un cop de càstig que deixava el partit amb empat, 13-13.

A la segona part el Sabadell va començar més fort i van poder avançar-se al marcador un altre cop, primer amb un cop de càstig transformat i després amb una marca d’Oriol Ferran després d’una melé. D’aquesta manera, els arlequinats aconseguien el màxim avantatge del partit, 23-13. Els de Sabadell van aguantar gairebé el que restava de partit duent a terme una defensa molt sòlida, cosa que va desgastar molt als jugadors. Els visitants van aprofitar els últims minuts per anotar dues marques, que no van transformar, en només dos minuts i tornaven a posar l’empat al marcador. Quan semblava que els dos equips es repartirien els punts, amb el temps ja complert, els locals van forçar un cop de càstig que Josu Quintana va col·locar entre pals donant la victòria al Sabadell i que desfermava l’eufòria sobre el terreny de joc.

Al finalitzar el partit, Fran González assegurava que era el millor partit que havien jugat els nois en molt temps i instava als nois a seguir treballant, “hem de mantenir aquest nivell i no baixar el ritme si volem complir l’objectiu de jugar a Divisió d’Honor Catalana”. El tècnic assenyalava la “concentració i la feina duta a terme durant la setmana” com a punts claus de la victòria.

La pròxima setmana el sènior masculí gaudirà d’una setmana de descans que els servirà per recuperar jugadors tocats. El següent partit dels nois doncs serà el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre contra el filial del FC Barcelona. Una victòria suposaria la classificació virtual dels arlequinats per disputar a partir de la segona volta la Divisió d’Honor Catalana, la categoria més alta del rugbi català.

Fotografia: Elena Torrero