Història del club

Primer escut del Sabadell Rugby Club,
abans de la refundació.


📅ANY 2014: FUNDACIÓ DEL CLUB

El rugbi va arribar a la ciutat de Sabadell al febrer del 2014, però un seguit de problemes amb la junta d’aleshores va obligar, poc després, a refundar el club. El Sabadell Rugby Club, doncs, va néixer oficialment al juny del 2014 amb l’objectiu de transmetre els principals valors d’aquest esport a una ciutat que no oferia a les seves ciutadanes la possibilitat de practicar aquest esport. Francisco Caballero “Paco” en serà el seu primer president.Un dels primers entrenaments a les instal·lacions de l'OAR Gràcia, abans de la refundació.
Plantilla del primer partit jugat pel SRC. Amistós contra Los Taus d'Amposta Rugby Club.📅TEMPORADA 2014-2015

En els seus inicis, el club que havia començat els seus entrenaments al Parc Catalunya, va lluitar per aconseguir un camp a la ciutat, però les dificultats per aconseguir-lo, van portar al club a competir els seus primers anys al Camp de Les Oliveres de Santa Coloma de Gramanet. Abans, però, s’havia aconseguit entrenar uns mesos als camps de l’OAR Gràcia.

En la primera temporada de competició oficial el club comptava amb 25 fitxes d’un sènior masculí, que just iniciava la seva aventura en aquest esport a la 3a Divisió Catalana, dirigits per Uriel Martínez. També hi havia algunes dones que composaven l’embrió de l’equip femení, que aquella primera temporada van jugar cedides a Carboners de Terrassa.

Celebració de la finalització de la 1a temporada de competició del SRC.📅TEMPORADA 2015-2016

S’inicia el que serà l’equip femení del Sabadell, tot i que encara no competeix oficialment. És una temporada d’assoliment de conceptes i creixement esportiu de l’equip. Els entrenaments són dirigits per Carlos López “Caniche”.

Primers entrenaments del femení.

Pel que fa al masculí, es fitxa a l’entrenador Fran González, el que significarà un salt de qualitat als plantejaments del joc. S’aconsegueix la classificació per jugar a la 2a Divisió Catalana, la posició final encara és discreta, finalitzant la competició en 9a posició.

A principis de l’any 2016, l’Ajuntament  de Sabadell ofereix un camp a la ciutat per poder entrenar en el Complex de Sant Oleguer. Els partits locals, però, es segueixen disputant al Camp de les Oliveres de Santa Coloma.📅TEMPORADA 2016-2017

Aquesta és una temporada de grans canvis en el club. El primer de tots és que per fi, Sabadell compta amb un camp on disputar partits de competició oficial de rugbi: El Camp Municipal de La Roureda. L’Ajuntament de Sabadell el converteix en un camp mixte, apte per a la pràctica del rugbi. Des d’aleshores, aquest camp s’ha convertit en el terreny de joc habitual del club, l’indret des d’on es representa la ciutat a través del rugbi.

També es creix pel que fa al rugby femení. Les jugadores del Sabadell Rugby Club competeixen per primera vegada sota el nom de Partisanes, fruit de l’acord de fusió entre els equips femenins del Sabadell i el Santa Coloma. En el seu primer any, quedaran en 7a posició a la 2a Divisió Catalana. L’equip serà dirigit per Míriam De La Rubia (entrenadora del Sabadell) i Rubén Montes (entrenador del Santa Coloma).

1r partit oficial de les Partisanes (SRC- Santa Coloma), Contra les Crancs d'Osona, a Vic.
(Temporada 2016-2017)

I el sènior masculí fa el gran salt de qualitat buscat amb la incorporació de Fran González a la direcció de l’equip. Després d’una primera excel·lent volta, el conjunt es guanya el dret a jugar a 1a Divisió Catalana. La dificultat de la nova categoria es fa evident, i l’equip queda en 12a posició. El club es manté a 1a divisió gràcies a la renúncia del filial del
CEU.

Celebració ascens a 1a Divisió Catalana al camp del CRUC
(Temporada 2016-2017)📅TEMPORADA 2017-2018

A principis de curs Arnau Vidal substitueix a Francisco Caballero al capdavant de la presidència del club. La seva candidatura s’imposa a la liderada per la fins aleshores vicepresidenta Elisabet Grané.
L’equip sènior Masculí completa una temporada històrica: Queda 4t en la temporada regular de 1a Divisió Catalana, i obté una plaça pels playoffs del títol. A les semifinals jugades a Granollers, però, l’equip local (Spartans de Granollers) s’imposarà per un ajustat 24-20. S’assoleix, però, la millor temporada de la història fins aquest moment.

La plantilla que va arribar a les semifinals de 1a Divisió Catalana, amb l'afició.

El femení segueix fusionat amb el Santa Coloma sota el nom de Partisanes. Aquest cop l’entrenadora del conjunt serà Cristina Sánchez junt amb en Rubén Montes. Aquesta serà la última temporada de la fusió.

Pel que fa a la situació del camp de La Roureda, l’Ajuntament torna a ubicar els entrenament del club a Sant Oleguer, però manté els partits a La Roureda. Un fet que suposa un pas enrere a l’aconseguit fins aleshores.


📅TEMPORADA 2018-2019

Després de veure perillar els espais d’entrenament del club durant l’agost, finalment s’arriba a un acord in-extremis amb l’Ajuntament de Sabadell per a poder entrenar. Aquest cop, el Sabadell haurà d’entrenar en dos camps diferents (Sant Oleguer i Olímpia), però seguirà disputant els seus partits a La Roureda.

En competició oficial, el femení es fusiona novament, aquest cop amb el Begues Rugby Club sota el nom de Valquíries. Cristina Sánchez comença entrenant el conjunt, però a mitja temporada ho ha de deixar per motius de salut. Fran Gonzalez, també entrenador del masculí, es farà càrrec de l’equip fins a final de temporada. L’equip quedarà en 4a posició de la 2a Divisió Catalana.


Valquíries (SRC-Begues RC) en una imatge de partit oficial a Vic.

Pel que fa el masculí, després d’un inici de temporada en un grup molt dur, acaba finalitzant la lliga en la 6a posició de la Primera Divisió Catalana, tot i disputar fins a l’últim partit les opcions per jugar els playoff del títol.